In een wereld zonder verzekeringen…

Verzekeringen

Verzekeren is voor velen een noodzakelijk kwaad.
Vervelend om te regelen. Het kost vooral geld.
En er is zoveel negatieve berichtgeving.

Soms lijken we de belangrijke functie van verzekeren uit het oog te zijn verloren. Terwijl verzekeringen er juist voor zorgen dat je kunt doen wat jij wilt. Zonder al te grote belemmeringen. Stel dat we een wereld zien waarin we geen verzekeringen hebben. Wat blijkt? In een wereld zonder verzekeringen werkt het allemaal een stuk minder…Fijn dat we verzekerd zijn.

In een wereld zonder verzekeringen…

 … zouden er ELKE DAG 3.000 beschadigde auto’s bij komen.

… zijn ruim 1 MILJOEN MENSEN niet verzekerd van een levenslang pensioen.

… zou er 250 MILJARD EURO minder worden geïnvesteerd in de Nederlandse economie.

… zouden zo’n 5 MILJOEN MENSEN niet in een eigen huis kunnen wonen.

In een wereld zonder verzekeringen zouden er elke dag ruim 3.000 beschadigde auto’s langs de kant van de weg bij komen. Dat zijn er al gauw 1 miljoen per jaar. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen. Elke dag regelen verzekeraars voor mensen met schade dat hun auto naar de garage wordt gebracht en dat de schade wordt afgehandeld.

Als in een wereld zonder verzekeringen de vlam in de pan slaat, is het nog maar de vraag of je uit de brand wordt geholpen. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen en kun je gewoon de aardappeltjes op het vuur zetten. Jaarlijks herstellen verzekeraars ruim 100.000 schades na brand in huizen en bedrijfspanden.

In een wereld zonder verzekeringen kun je zomaar iemand van 90 achter de kassa aantreffen. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen en kan iedereen zich verzekeren van een levenslang pensioen. Elke maand weer krijgen ruim 1 miljoen mensen een pensioen van hun verzekeraar uitgekeerd.

Als je in een wereld zonder verzekeringen een conflict hebt met je werkgever, de klusjesman of de buren, dan kan dat flink in de papieren lopen. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen en kun je voor je rechten op komen. Jaarlijks zorgen rechtsbijstandverzekeraars dat zo’n 400.000 mensen niet machteloos staan als ze onrecht wordt aangedaan.

In een wereld zonder verzekeringen zou er veel minder geld in de Nederlandse economie worden gestopt. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen. Want verzekeraars investeren van elke euro die ze beheren zo’n 60 cent in eigen land. Dat betekent dat verzekeraars onze economie stimuleren met zo’n 250 miljard euro.

In een wereld zonder verzekeringen kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen. Want verzekeraars bieden zekerheid bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensionering en schade. Elke dag keren verzekeraars zo’n 190 miljoen euro uit aan verzekerden.

In een wereld zonder verzekeringen zou het kopen van een huis een droom kunnen zijn die nooit uitkomt. Want zonder overlijdensrisicoverzekering zou bijna niemand je een hypotheek verstrekken. Gelukkig leven we in een wereld mét verzekeringen. En kunnen zo’n 5 miljoen mensen in hun eigen huis wonen, ook als de kostwinner wegvalt.

Als je in een wereld zonder verzekeringen tijdens het skiën een been breekt, is het nog maar de vraag hoe je thuiskomt. Gelukkig leven we in wereld mét verzekeringen. Daardoor weet je zeker dat je niet hulpeloos op de berg achterblijft. Elk wintersportseizoen regelen verzekeraars zo’n 100 vliegtuigen om pechvogels weer veilig thuis te brengen.